Tombola LBOW

Tombola LBOW

STELLA ARTOIS LEUVEN BEARS ON WHEELS

Onze missie

Stella Artois Leuven Bears on Wheels zet zowel volwassenen als jongeren aan tot rolstoelbasketten in recreatieve of competitieve vorm. Sporters met een beperking mogen immers niet ontbreken naar het brede sportpubliek waar de Leuven Bears zich toe richt. Als grootste club van het land willen we niet enkel valide maar ook minder valide sporters de kans geven om hun sport te beoefenen. De achterliggende doelstelling is meer mensen met een handicap de kans te bieden tot de sociale en maatschappelijke integratie. Onze ervaring is dat een teamsport daartoe een ideaal middel is, zeker als het team ingebed is in een grotere structuur.

Onze doelstelling

De club beoogt uitdrukkelijk de sociale integratie van sporters met een fysieke beperking door hen volwaardig op te nemen in de "moederclub": Stella Artois Leuven Bears. De afdeling Leuven Bears on Wheels en Junior Bears on Wheels hebben tot doel rolstoelbasketbal aan te bieden aan iedere speler die door een motorische handicap niet in staat is om aan een valide sport te doen, zonder onderscheid te maken tussen dames, heren en jongeren en ongeacht hun afkomst. Dit gebeurt zowel in competitieverband op het hoogste niveau (nationale en landelijke afdelingen) als op louter recreatief niveau.

Onze sportrolstoelen

Na enkele recente aanmeldingen bleek dat sommige gebruikte rolstoelen niet meer voldoen aan de basisvoorwaarden en reglementering voor competitie. Deze zijn dus aan vervanging toe. De club stelt het aangepaste materiaal ook beschikbaar zodat er tijdens het seizoen regelmatig initiatiesessies zijn in scholen en op sportdagen. Zo sensibiliseren wij in de praktijk de jongeren volop over G-sport.

Onze tombola

Een grote hap van ons budget gaat naar gespecialiseerd materiaal. Om een idee te geven, een sportrolstoel kost als snel meer dan 4000 euro. Na aankoop dienen we ook te zorgen voor onderhoud van materiaal, aankoop wielen, banden en andere onderdelen of hulpmiddelen.  

Trekking van de tombola wordt gedaan op 9 maart 2020. De uitslag zal op deze pagina verschijnen en zal ook uitgehangen worden in cafetaria Sportoase Ter Heide te Rotselaar.

Onze prijzen

  • 20 VIP DUO tickets wedstrijden A-Team Sportoase Leuven 
  • 1 gesigneerde wedstrijdbal A-Team 
  • 20 polo's Leuven Bears
  • Diverse Clubitems Stella Artois Leuven Bears

Waar te koop

  • matchen A team in Sportoase Philipssite op 8 februari en 29 februari
  • trainingen Leuven Bears on Wheels in Sportoase Ter Heide Rotselaar op dinsdag- en donderdagavond
  • meer info: Benny Geets - 0477/381848

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x