30 januari 2019

Topprestaties in het rolstoelbasket

Topprestaties in het rolstoelbasket

Nieuwe rolstoelen én topprestaties van de Leuven Bears on Wheels

Samen met 17 andere projecten nam Leuven Bears on Wheels opnieuw enthousiast deel aan “Supporters voor G-sporters”. Het doel? Rolstoelbasketbal voor mindervalide jongeren en volwassenen op de kaart zetten. Daarom hebben we zoveel mogelijk handtekeningen verzameld en konden we rekenen op de steun van meer dan 1500 mensen! De uitslag? Een mooie tweede plaats én een cheque van Sport Vlaanderen. Hiermee werd een nieuwe rolstoel gekocht. Een ‘dikke merci’ aan iedereen die geholpen heeft!

Ook op sportief vlak doen de Leuven Bears on Wheels het uitstekend. Met maar liefst twee halve finales is het seizoen nu al geslaagd. Het team is in de running voor de Beker van Vlaanderen én de Beker van België. Duim je mee voor een goede afloop? Op zaterdag 9 februari wordt de halve finale van de Beker van Vlaanderen gespeeld. De strijd om een finaleplaats in de Beker van België barst los op zondag 10 maart. Nagelbijten gegarandeerd!

En de jeugd? Die moet niet onderdoen voor de volwassenen. Vorig seizoen was het dubbel prijs voor onze Junior Bears on Wheels. Ze wonnen de Beker van België, en gingen met de zilveren medaille aan de haal in de Junior League in Nederland. Een topprestatie! Dit jaar neemt de ambitieuze groep opnieuw deel aan de Junior League. En ze zijn goed bezig, want ze hebben 6 van hun 8 matchen gewonnen. Het resultaat is een voorlopige 2de plaats, en ze naderen op slechts enkele punten van de koploper. De volgende 2 wedstrijden worden gespeeld op 23 februari in Almere (NL). Spannend!

De beide teams zitten duidelijk niet stil. In februari slaan ze de handen in elkaar om een wintertombola te organiseren. De opbrengst zal gebruikt worden om een nieuwe rolstoel te kopen en daarvoor rekenen wij ook op jouw steun!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x