One Team Against Cancer

Zeventien jaar was Alexander toen het verdict lymfeklierkanker viel in de lente van 2017. Hij speelde op dat ogenblik bijna dagelijks basketbal bij de Young Bears Leuven, maar plots was sporten ver weg. Na verschillende zware chemokuren, en daarna hard werken aan de conditie, staat Alexander vandaag weer op het basketbalveld en dat is allesbehalve vanzelfsprekend!

Gedurende de hele behandeling schaarde het TEAM van Alexander, de vrienden en supporters, zich als één TEAM achter hem, wat hem stimuleerde om stap voor stap vooruit te gaan en zijn come-back op het veld te maken.

Sport heeft Alexander geholpen om een zware periode van beproeving achter zich te laten en er terug fysiek en mentaal te staan.


Daarom zijn we One Team against Cancer opgestart, een project om geld in te zamelen voor kinderkankerfonds Leuven en zo onderzoek en projecten te steunen om kinderen terug aan het bewegen en sporten te krijgen tijdens en na hun behandeling. Onderzoek toont immers aan dat teveel kinderen tot lang na een kankerbehandeling sedentair blijven, terwijl, fysieke activiteit en sportparticipatie juist een belangrijk middel zijn om terug fysiek en mentaal sterk te staan.

Om het onderzoek en projecten rond kinderkanker en beweging te steunen, verkopen we verschillende items met ons logo op zoals sokken en sweaters en organiseren we geregeld events, zoals bijvoorbeeld een benefiet basketbalwedstrijd of gaan sporten met de kinderen op de afdeling oncologie. Daarnaast hopen we ook een aantal bedrijven enthousiast te maken om onze actie mee te ondersteunen. Hopelijk hebben we met onze boodschap uw interessse kunnen wekken. Bestel jouw sokken en of sweater hier online!

U kan ook een kijkje nemen op onze facebookpagina of instagram account #Oneteamagainstancer voor foto’s van onze acties.

Indien u verdere vragen heeft, aarzel niet om ons te contacteren.


JOIN OUR TEAMOne Team Against Cancer
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x