Nate Fox in memoriam

Normaal werd Nate vandaag 46 jaar. We zullen hem nooit vergeten. Onze gedachte gaan nog altijd uit naar de vrienden en familie van Nate op deze moeilijke dag.

Nate Fox kwam naar Leuven in februari 2004 als vervanger van de doorgestuurde Josh Sankes. De power-forward/center maakte in zijn 19 wedstrijden een ongekende indruk zowel op sportief als menselijk vlak. In minder dan 3 maanden realiseerde hij maar liefst 10 double-doubles. Niemand in Leuvense loondienst deed hem dit ooit na. Met 18 stuks deelt hij samen met Wayne Wallace en Ibrahima Faye Fall het record van meeste rebounds in 1 wedstrijd. 

Na Leuven vertrok Fox naar het Nederlandse Groningen om daarna vooral in Duitsland bij Leverkussen furore te maken. Hij trad ook aan bij het Estse BC Kalev/Cramo waar hij het kampioenschap van de Baltic Basketball League en de beker won. Zijn laatste titel pakt Fox in 2012 bij Aalst toen ze de cup wonnen.

Op 22 december 2014 ontvingen wij het tragische nieuws! De toen 37-jarige Nate Fox werd bij aankomst van zijn werk doodgeschoten op de oprit van zijn huis in Bloomingdale, Illinois. De schutter was de 54-jarige Jeffrey Wayne Keller. Keller dacht ten onrechte dat Fox een affaire had met een vrouw waarin de dader interesse had. Op 26 mei 2017 werd Keller veroordeeld tot een “moord in de eerste graad” en zal de rest van zijn leven achter de tralies doorbrengen.

Nate Fox in memoriam
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x